Septic tank additieven. Voor het verbeteren van de werking van uw septic tank of IBA.

Septic tank additieven zijn bedoeld om de bacteriecultuur die verantwoordelijk zijn voor de biologisch afvalwaterbehandeling in uw septic tank of IBA. Deze additieven (toevoeging) van extra bacteriën kan nodig zijn om de werking van uw septic tank of IBA te verbeteren. De biologische afbraak door micro-organismen is namelijk zeer goed voor het milieu, maar is ook zeer snel uit balans wanneer er stoffen in de septic tank worden geloosd die er niet in thuis horen. Denk bijvoorbeeld aan schoonmaakmiddelen met een hoge concentratie aan chloor en andere chemicaliën. In dit artikel hebben we een aantal tips op een rijtje gezet om de werking van uw septic tank optimaal te houden.

Wanneer de bacterieculturen in de septic tank uit balans zijn kan het voorkomen dat de bacteriën het slib niet meer voldoende kunnen afbreken. Dit is een groot probleem, omdat er in dat geval verstoppingen en geurtjes kunnen ontstaan. Om de afbraak van slib daarom optimaal te houden zijn er diverse producten op de markt. Dit worden ook wel septic tank additieven genoemd. Deze bevatten extra bacteriën die de balans tussen bacteriën en de hoeveelheid slib weer moeten herstellen.

Welke septic tank additieven bestaan er?

Er bestaan additieven in diverse vormen en maten. Zo zijn er additieven in vloeibare vorm, maar zijn er ook septic tank additieven in vaste vorm. Roebic biedt diverse producten die extra bacteriën bevatten om de balans in de septic tank weer terug te brengen. Daarnaast bieden wij ook Bio-Septic, Bio-Septic Plus en Roetech 108PS WS-8 met een hoge concentratie aan bacteriën om de balans in uw septic tank of IBA weer te herstellen.

Onze aanbevolen producten voor uw septic tank

Roebic K-37 Septic Tank Onderhoud

Stank en verstoppingen bij de septic tank voorkomen? Dan is Roebic Septic tank K 37 het product wat u nodig heeft.
Voor slechts €18,95 per stuk!

Bio-Septic voor uw Septic Tank

Bio-Septic bevat aanvullende bacteriën en is ideaal voor regelmatig onderhoud van uw septic tank.
Voor slechts €34,95 per stuk!

Bio-Septic Plus voor uw Septic Tank

Bio-Septic + bevat aanvullende bacteriën en is zeer effectief in het reactiveren van vervuilde septic tanks.
Voor slechts €44,95 per stuk!

Roetech 106PS WS-8 v/ Beluchte Systemen

Een zeer speciale mix van Roetech bacteriën die verpakt zijn in een wateroplosbare folie. Geschikt voor beluchte afvalwatersystemen.
Voor slechts €35,95 per stuk!