Regenwater in een Septic Tank. Kan dat?

Is het lozen van regenwater in een septic tank wel of niet gewenst? Dit is een vraag die wij regelmatig krijgen. Het antwoord op deze vraag is eigenlijk heel simpel. Nee, dit is niet gewenst. Dat komt omdat het een negatieve werking kan hebben op de werkzame bacteriën (micro-organismen) die verantwoordelijk zijn voor de afbraak van afvalstoffen (effluent) in de septische tank. Door de grote toestroom van regenwater wordt het water heel “dun”. Het bevat immers vrijwel geen organisch vuil, maar juist meer anorganische stoffen als zand van de daken of het verhard oppervlak. bevat het afvalwater diverse maten van verontreiniging. Een dusdanig verschil dat ervoor kan zorgen dat de bacteriën in de septic tank hun werkzaamheid verliezen. Door deze verlaging in werkzaamheid kan het voorkomen dat de afvalstoffen minder snel afgebroken worden. Dit kan verstoppingen en stank tot gevolg hebben.

Wat moet ik doen als de bacteriën in de septic tank werkzaamheid verliezen?

Wanneer de bacteriën hun werkzaamheid verliezen kan dit dus tot problemen lijden als geurhinder en verstoppingen. Om de bacteriën in de septic tank weer optimaal te laten functioneren is het zaak om extra bacteriën aan de septic tank toe te voegen. Op deze manier compenseert u het verlies in werkzaamheid door extra bacteriën toe te voegen die het overschot aan afvalstoffen weer kunnen afbreken.

Onze aanbevolen producten voor uw septic tank

Roebic K-37 Septic Tank Onderhoud

Stank en verstoppingen bij de septic tank voorkomen? Dan is Roebic Septic tank K 37 het product wat u nodig heeft.
Voor slechts €18,95 per stuk!

Bio-Septic voor uw Septic Tank

Bio-Septic bevat aanvullende bacteriën en is ideaal voor regelmatig onderhoud van uw septic tank.
Voor slechts €34,95 per stuk!

Bio-Septic Plus voor uw Septic Tank

Bio-Septic + bevat aanvullende bacteriën en is zeer effectief in het reactiveren van vervuilde septic tanks.
Voor slechts €44,95 per stuk!

Roetech 106PS WS-8 v/ Beluchte Systemen

Een zeer speciale mix van Roetech bacteriën die verpakt zijn in een wateroplosbare folie. Geschikt voor beluchte afvalwatersystemen.
Voor slechts €35,95 per stuk!