Toilet Schoonmaken op Septic Tank. Waar moet ik op letten?

Wanneer u een toilet moet schoonmaken en u een toilet hebt dat is aangesloten op een septic tank moet u rekening houden met welke schoonmaakmiddelen u gebruikt. Schoonmaakmiddelen als wc-eend, Glorix en diverse merken toiletblokjes bevatten chloor of chloorbleekloog. Stoffen die een bacteriedodende werking hebben. Het toilet wordt er lekker schoon van, enkel is het erg slecht voor de werking van de septic tank of IBA. Deze stoffen kunnen  namelijk de bacteriën die verantwoordelijk zijn voor de afbraak van afvalstoffen in de septic tank doden. Ze zullen hun werk niet meer kunnen doen waardoor de septic tank veel overlast kan geven. Stank en verstoppingen kunnen dan namelijk de kop opsteken. Kies hier altijd voor schoonmaakmiddelen die stoffen bevatten die biologische afbreekbaar zijn. Dit staat op het etiket. U kunt deze producten in de meeste supermarkten vinden, een voorbeeld zijn de Ecover producten.

Hoe kan ik de natuurlijke balans van de septic tank herstellen?

Om de natuurlijke balans in de septic tank te herstellen is het vaak verstandig om extra bacteriën aan de septic tank toe te voegen. Er bestaan veel producten die extra bacteriën bevatten om dit te bewerkstelligen. Een aantal van deze producten zijn hieronder belicht.

Onze aanbevolen producten voor uw septic tank of beluchte IBA

Roebic K-37 Septic Tank Onderhoud

Stank en verstoppingen bij de septic tank voorkomen? Dan is Roebic Septic tank K 37 het product wat u nodig heeft.
Voor slechts €18,95 per stuk!

Bio-Septic voor uw Septic Tank

Bio-Septic bevat aanvullende bacteriën en is ideaal voor regelmatig onderhoud van uw septic tank.
Voor slechts €34,95 per stuk!

Bio-Septic Plus voor uw Septic Tank

Bio-Septic + bevat aanvullende bacteriën en is zeer effectief in het reactiveren van vervuilde septic tanks.
Voor slechts €44,95 per stuk!

Roetech 106PS WS-8 v/ Beluchte Systemen

Een zeer speciale mix van Roetech bacteriën die verpakt zijn in een wateroplosbare folie. Geschikt voor beluchte afvalwatersystemen.
Voor slechts €35,95 per stuk!