Wat is Grijs Water?

Grijs water is huishoudelijk afvalwater, soms met inbegrip van het afvalwater van het toilet. Grijs water is dus in principe al het afvalwater van huishoudelijke apparaten als douches, wasmachines, keukens en soms ook toiletten. Het dankt zijn naam aan de grijze kleur die het krijgt, wanneer het een tijdje stil heeft gestaan. Dit grijze water staat bekend om de stinkende geur die dit type water met zich meebrengt. Deze geur ontstaat vaak doordat de organische stoffen zoals zeepresten in het water anaeroob worden afgebroken en verrotten.

Hoe voorkom en verhelp ik deze vieze lucht?

Voor het voorkomen van deze putlucht is het belangrijk om de vuilwatertank die het grijze water opvangt regelmatig te onderhouden. De producten van Roebic bevatten alle ingrediënten om deze luchtjes te verhelpen en te voorkomen. Op biologische wijze. Roebic producten zijn gemaakt op basis van gepatenteerde bacteriën die onder andere zeepresten, vetresten, etensresten, uitwerpselen en ander afval in het grijze water afbreken. Daarnaast zijn deze bacteriën aeroob. Dat betekent dat er bij de afbraak geen rottende lucht bij vrijkomt en de putlucht verholpen kan worden. Deze producten zijn speciaal ontworpen voor gebruik in vuilwatertanks van bijvoorbeeld boten, campers en caravans.

Steeds meer zien we dat producten voor de vuilwatertanks op basis van chemicaliën (zoals Formaldehyde) niet meer geloosd mogen worden op campings, camperplaatsen en kleinere jachthavens. Doordat deze producten bacteriën doden hebben ze een grote invloed op de vaak kleinschalige waterbehandelingssystemen op de campings en camperplaatsen.

Roebic producten zijn zeer effectief, 100% biologisch en bevatten juist micro-organismen welke de bacteriën in deze zuiveringssystemen ondersteunen.

Onze aanbevolen producten voor uw vuilwatertank

Roebic RV & Marine Grey Water

Roebic RV & Marine Grey water: voor de behandeling van grijs water tanks bij campers en vaartuigen.
Voor slechts €14,95 per stuk!

Roebic RV & Marine Black Water

Roebic vuilwatertank behandeling “zwart water”: behandeling van vuilwatertanks bij campers en vaartuigen.
Voor slechts €14,95 per stuk!