Vuilwatertank caravan

In veel caravans is een tegenwoordig een vuilwatertank geplaatst. Deze tank vangt het afvalwater op van bijvoorbeeld de douche of de spoelbak. Dit water bevat vaak voedselresten en zeepresten. Dit type afvalwater noemt men “grijs” water. De vuilwatertank voorkomt dat dit water over de grond loopt, wat wel zo fris is voor u en uw mede kampeerders. De voedsel- en zeepresten gaan namelijk in de vuilwatertank van de caravan al wat rotten. Dit rottingsproces geeft vaak kwalijke geuren af.

Voorbeelden van deze geuren zijn:

  • Rotte eieren lucht in de caravan
  • Zware, weeïge lucht in de caravan

Vooral wanneer u de deur van de caravan opentrekt na een tijdje weggeweest te zijn kunt u dit ruiken.

Toiletwater gaat overigens meestal in een aparte tank. Dit noemen we “zwart” water.

Vuilwatertank caravan stinkt

Het water zit vaak enige tijd in de vuilwatertank. De voedselresten en zeepresten zijn voor bacteriën een ideale voedingsbodem. Ze zullen zich snel vermeerderen en de resten in het water af gaan breken. Wanneer de bacteriën deze afbraak zonder zuurstof gaan uitvoeren zal de tank al snel gaan stinken. Het komt vaak voor dat de geur dan ook in de caravan te ruiken is. De meeste mensen gebruiken hun caravan in het voorjaar, in de zomer of in het najaar, met andere woorden: wanneer het lekker weer is. Echter, bij warm weer gaan ook de afbraak processen (rottingsprocessen) in de vuilwatertank sneller dan bij koud weer.

Stank bij vuilwatertank caravan aanpakken

De stank bij de vuilwatertank is goed aan te pakken. Soms wordt er chloor ingezet. Dit kán werken. Echter, het gebruik van chloor is belastend voor het milieu en is bij campings met een kleinschalige waterzuivering een drama: grote hoeveelheden chloor zorgen voor een flinke opdonder voor de waterzuivering namelijk. Ook uw leidingen zijn er niet bij gebaat.

Het is ook mogelijk de slechte, stank producerende bacteriën te bestrijden met goede bacteriën. Dit is een 100% biologische methode welke zeer goed werkt om een stinkende vuilwatertank aan te pakken.

Roebic RV&Marine voor vuilwatertank caravan

Roebic RV&Marine is een 100% biologisch en duurzaam product wat speciaal is ontwikkeld om de stank uit de vuilwatertank aan te pakken. Het werkt met goede bacteriën welke de afvalstoffen in het water afbreken op een wijze waarbij geen stank vrijkomt. Eigenlijk een mini-waterzuivering in uw vuilwatertank! Het lozen van dit afvalwater is geen enkel bezwaar voor de septische putten of waterzuivering van de camping.

Ook voor de vuilwatertank van het toilet is dit product toepasbaar. Ook hier voorkomt het stank, en het zal zorgen dat de vaste delen zoveel mogelijk oplossen. Het is dan wel belangrijk dat u in dit geval de “black water” variant neemt.

Roebic RV&Marine voor grijs water

vuilwatertank caravan product

Zeer effectieve aanpak van stank bij vuilwatertank caravan.
Grijs water, dus voor de afvoer van de keuken of douche.
Voor slechts €14,95

Roebic RV&Marine voor zwart water

Pakt effectief stank uit de vuilwatertank caravan aan waar de wc op uitkomt. 100% biologisch.

Voor maar €14,95